Tổng hợp

Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 11 Thí điểm

Qua nội dung tài liệu Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 11 Thí điểm giúp các em học trò lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập rèn luyện kỹ năng xử lý các dạng bài tập liên quan tới từ vựng và ngữ pháp quan trọng đã học trong Unit 8. Hãy tham khảo THPT Phạm Hồng Tháinhé !

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

Bạn đang xem bài: Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 11 Thí điểm

Video hướng dẫn Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 11

BÀI TẬP UNIT 8 TIẾNG ANH 11 THÍ ĐIỂM

Unit 8. OUR WORLD HERITAGE SITES

Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 11 Thí điểm

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. scholar B. technique C. archaeology D. achievement
2.A. ancient B. concern C. associate D. special
3. A. itinerary B. abundant C. elegance D. landscape
4. A. tomb B. dome C. mosaic D. poetic
5. A. numerous B. luxury C. perfume D. monument

Đáp án: 1D 2B 3D 4A 5B

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. archaeology B. itinerary C. unforgettable D. authenticity
2.A. magnificent B. associate C. mausoleum D. harmonious
3. A. religious B. masterpiece C. prestigious D. abundant
4. A. intact B. nightlife C. relic D. complex
5. A. cultural B. heritage C. memory D. represent

Đáp án: 6B 7C 8B 9A 10D

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. I’d like to book a room with a/an ____ of the sea.

A. outlook                  B. sight            C. view       D. scenery

12. When I’m on holiday, I enjoy ____.

A. getting sunburnt

B. getting sunstroke

C. having a sunbath

D. sunbathing

13. The most popular destinations for ____ holidays are Spain, Italy, and Greece.

A. charter                   B. package                C. packed                  D. packet

14. When you are staying at a popular resort, there are plenty of ____ to go on.

A. excursions            B. expeditions           C. pilgrimages                      D. sightseeing

15. One day when I’m rich and famous, I’m going to go on a round-the-world ____.

A. cruise                    B. sail             C. self-catering         D. survival

16. You can save money by choosing a ____ holiday.

A. do-it-yourself

B. self-catering

C. self-study

D. survival

17. My favourite part of England is Cornwall. There’s some absolutely beautiful ____ there.

A. nature                    B. signs                      C. scenery                 D. views

18. There’s a pretty little fishing village ____.

A. by the sea

B. on the sand

C. on the beach

D. by the shore

19. There’s a path that ____ out of the village to a beautiful 14th-century church.

A. follows                   B. moves                   C. takes        D. leads

20. Costa Rica is one of the most beautiful places I have ever visited. Wherever you go, you can see the ____ of volcanoes, some of which are still alive.

A. tops                        B. heads                    C . mouths                D. ends

21. The beaches were absolutely ____. Sometimes we were the only two people there.

A. unspoilt                 B. deserted               C. natural                  D. romantic

22. Sri Lanka has some fantastic beaches – miles after miles of golden sand and ____ water.

A. crystal clear          B. crystal clean         C. light blue               D. navy blue

23. The travel agent wasn’t to ____ for the overbooking.

A. accuse                  B. charge                   C. blame                    D. claim

24. When I worked as a waiter, the hotel manager found ____ with everything I do.

A. blame                    B. complaint              C. fault             D. criticism

25. It can be quite busy here during the tourist ____.

A. period                    B. phase                    C. stage                     D. season

26. I always enjoy our school ____ to France.

A. excursion              B. journey                  C. trip          D. travel

27. Captain Cook discovered Australia on a ____ to the Pacific.

A. voyage                  B. cruise                    C. travel                     D. tour

28. The sunset over Niagara Fall is really a magnificent ____.

A. look                        B. sign             C. view                       D. sight

29. The hotel where we are ____ is quite luxurious.

A. staying                  B. existing                 C. remaining        D. living

30. Passengers requiring a special meal during the flight should inform the airline in ____.

A. ahead                    B. advance                C. front                       D. forward

31. We usually do go by train, even though the car ____ is a lot quicker.

A. travel                     B. trip           C. voyage                  D. journey

32. The area near the palace gates was ____ with tourists.

A. full                          B. crowded                C. flooded                  D. covered

33. From the top of the cathedral tower there are some spectacular ____ of the surrounding countryside.

A. sights                     B. sites                       C. views                     D. scenery

34. She didn’t enjoy the Mediterranean ____ at all; she was seasick most of the time.

A. cruise                    B. tour                         C. voyage                  D. trip

35. Known as ‘Ha Long Bay on Land’, Trang An Scenic Landscape Complex is famous for its mountains, caves, and archaeological ____.

A. excavations          B. sites                       C. relics                      D. heritages

Đáp án: 11C 12D 13B 14A 15A 16B 17C 18A 19D 20A 21B 22A 23C 24C 25D 26V 27A 28D 29A 30B 31D 32B 33C 34A 35C

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s)in each of the following questions.

36. The balance and harmonious blending of various elements contribute to Taj Mahal’s unique beauty.

A. successful      B. agreeable             C. tasteful                  D. fitting

37. My Son Sanctuary is a large complex of religious relics comprising more than 70 architectural works such as towers, temples, and tombs.

A. royal        B. precious                C. holy             D. valuable

38. In addition to exploring the caves and grottos, and seeing its flora and fauna, visitors can also enjoy mountain climbing.

A. flowers and plants

B. plants and animals

C. plants and vegetation

D. flowers and grass

39. Ha Long Bay has attracted millions of visitors who come to enjoy its breathtaking views and experience other activities.

A. unbreathable

B. heartbreaking

C. awe-inspiring

D. unforgettable

40. They can enjoy the -comfort and elegance of five-star hotels and luxury cruise ships.

A. style                       B. convenience                    C. standard               D. grace

41. Most of the Imperial Citadel of Thang Long was demolished in the early 20th century.

A. rebuilt                    B. pulled down                     C. put up                    D. pulled up

42. Taj Mahal is a giant mausoleum of white marble in Arga, India. It is considered to be an outstanding work of art.

A. noticeable                         B. attractive               C. brilliant                  D. significant

43. Recognised as a World Heritage Site in 1983, the Taj Mahal Complex, including the tomb, mosque, guest house, and main gate, has preserved the original qualities of the buildings.

A. initial                      B. ancient                  C. unique                  D. perfect

44. As visitors explore this magnificent place, there are always new surprises for them.

A. interesting                        B. strange                  C. impressive                        D. unusual

45. The mausoleum represents the greatest architectural and artistic achievement of Muslim art.

A. contains                B. includes                C. claims                    D. embodies

Đáp án: 36B 37C 38B 39C 40D 41B 42C 43A 44C 45D

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

46. Though built almost five hundred years ago, the church remained practically intact.

A. in perfection         B. in ruins                  C. in chaos                D. in completion

47. Tourists can do and see a lot in Ha Long Bay at a reasonable price.

A. inexpensive          B. affordable             C. cheap                    D. exorbitant

48. The major stone sections of the Citadel of the Ho Dynasty remain intact thanks to the unique construction techniques.

A. special                   B. common                C. excellent               D. ancient

49. The Imperial Citadel of Thang Long was first built during the Ly Dynasty and then expanded by subsequent dynasties.

A. following               B. successive                       C. preceding             D. next

50. Visitors with more abundant travel budgets can enjoy the comfort of five-star hotels and luxury cruise ships.

A. huge                      B. plentiful                 C. mean                     D. tight

Đáp án: 46B 47D 48B 49C 50D

Part III. GRAMMAR

Exercise 6. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51. The best way ____ London is by taking a guided tour.

A. of which to see

B. to see

C. seeing

D. in which you see

52. With its thousands of rocks and caves ____ out of the water, Ha Long Bay has won international recognition.

A. emerge                  B. to emerge          C. emerging             D. being emerged

53. Hoi An Ancient Town is a well-preserved example of a Southeast Asian trading port ____ from the 15th to the 19th century.

A. to date                   B. dated                     C. that date               D. dating

54. We can also see the stone dragons of Kinh Thien Palace and relics associated with many Vietnamese royal families, ____ during archaeological excavations.

A. discovered

B. being discovered

C. to discover

D. discovering

55. John F. Kennedy was the last US president ____.

A. to assassinate

B. assassinated

C. Assassinating

D. to be assassinated

56. The Complex of Hue Monuments was the first site in Viet Nam ____ to the World Heritage List.

A. adding                   B. to add                    C. to be added                      D. added

57. The archaeological excavation ____ to the discovery of the ancient city lasted several years.

A. led                          B. leading                  C. to lead                   D. being led

58. Though ____ many centuries ago, the palace remains practically intact.

A. building                 B. to build                  C. built                       D. people built

59. I picked up some holiday brochures ____ around the table at the travel agency.

A. to lie                       B. lying                      C. to be lying             D. being lying

60. Situated on Cam Khe Hill, Tomb of Minh Mang is one of the most interesting royal tombs ____ in Hue.

A. to visit                    B. visited                    C. visiting                   D. being visited

61. You may choose one from the five World Heritage Sites in Viet Nam ____ in this leaflet to visit on your next field trip.

A. includes                B. including               C. included                D. to include

62. ____ UNESCO criteria for outstanding universal value to humanity, Trang An Scenic Landscape Complex was added to the World Heritage List in 2014.

A. Meeting                 B. Met                         C. To meet                D. Having met

63. The most magnificent feature of Taj Mahal ____ is the central dome.

A. noticed                  B. being noticed                   C. to notice                D. noticing

64. Scientists ____ on the site found many ancient tools, tombs and pottery, and made some important archaeological discoveries.

A. worked                  B. working                 C. to work                  D. to be working

65. ____ with an average of 320 days of sunshine a year, the coastline offers the perfect holiday destination for anyone ____ to switch off and unwind.

A. Blessed/wanting

B. Blessing/wanting

C. Blessed/wants

D. Blessing/wanted

66. Southern Spain’s Costa del Sol, ____ from Nerja in the east to Manilva in the west, is one of the most fascinating tourist areas in the world.

A. stretches               B. stretching              C. stretched               D. being stretched

67. As well as its beautiful sun-soaked beaches and excellent gastronomy, the region boasts no fewer than thirty golf courses, ____ amateurs and professionals alike with year-round golfing opportunities.

A. provides                B. provided                C. providing               D. is provas

68. The Saga Rose is a good-looking ship. ____ in 1965, she is highly regarded by marine experts for her elegant lines.

A. Launching

B. Was launched

C. To launch

D. Launched

69. I took up salsa, ____ by dance teacher, Thabo, who made us believe we were good enough to perform in front of passengers and crew.

A. was inspired         B. inspiring                C. inspired                 D. was inspiring

70. The electromagnetic fields can also cause responses in the brain, ____ observers into thinking they are seeing even more vivid impressions.

A. tricking                  B. tricks                      C. trick                                    D. tricked

71. Henry VIII of England was the only king ____ six times.

A. to marry                B. married                  C. was married                     D. marrying

72. Travellers are faced with a lot of destinations ____ from.

A. choosing               B. choose                  C. to be choosing                D. to choose

73. I think China will be the next country ____ the Olympic Games.

A. who host               B. hosting                  C. to host                   D. hosted

74. At 24, William Pitt was the youngest person ____ Prime Minister.

A. becoming              B. to become                        C. became                 D. was become

75. Tourists ____ the train from London to Stratford have to change at Coventry.

A. take                        B. taking                    C. to take                   D. who takes

76. The capital city of Ecuador was the first city in the world ____ a World Heritage Site by UNESCO.

A. to declare             B. declared                C. declaring               D. to be declared

77. Trang An Scenic Landscape Complex is the 8th World Heritage in Viet Nam ____ by UNESCO.

A. to be recognised             B. to recognise         C. recognising          D. recognised

78. The London Tower Bridge, ____ 244 metres long, is a World Heritage Site.

A measures               B. measured             C. measuring                        D. is measured

79. Scholars believe that there are still relics ____ under the tomb and awaiting to be excavated.

A. burying                  B. buried                    C. are burying                       D. are buried

80. ____ the email – supposedly from Boyd’s Bank – to be genuine, she was tricked into disclosing her credit card details.

A. Believe                  B. Being believed                 C. To believe            D. Believing

Đáp án: 51B 52C 53D 54A 55D 56C 57B 58C 59B 60A 61C 62D 63C 64B 65A 66B 67C 68D 69C 70A 71A 72D 73C 74B 75B 76D 77A 78C 79B 80D

the most popular destinations for ____ holidays are spain italy and greece
when you are staying at a popular resort there are plenty of ____ to go on
one day when i’m rich and famous i’m going to go on a round-the-world
travellers are faced with a lot of destinations ____ from
at 24 william pitt was the youngest person ____ prime minister
“the capital city of ecuador was the first city in the world ____ a world
heritage site by unesco”
“amy seems like a bright student she’s always the first to be finished her
work”
“lived here for seven years my friend volunteers to act as tour guide for us
all on our city break”
you can save money by choosing a ____ holiday
i’d like to see a cultural one
“barbara has now written a successful biography though know mainly as a
novel writer”
“there’s a path that ____ out of the village to a beautiful 14th-century
church”
“amy seems like a bright student. she’s always the first to be finished her
work”
one day when i’m rich and famous i’m going to go on a round-the-world ____
last year we went to one of those resorts
viet nam marble statues
the saga rose is a good-looking ship in 1965 she is highly
“sri lanka has some fantastic beaches – miles after miles of golden sand and
____ water”
“amy seems like a bright student. she’s always the first to be finished her
work.”
“breaking her leg the last time she went, laura decided not to go on the
school trip this year.”
one day when i’m rich and famous, i’m going to go on a round-the-world ____.
when you are staying at a popular resort, there are plenty of ____ to go on.
though ____ many centuries ago the palace remains practically intact
nerja spain hotels
“costa rica is one of the most beautiful places i have ever visited.
wherever you go, you can see the ____ of volcanoes, some of which are still
alive.”
“there’s a path that ____ out of the village to a beautiful 14th-century
church.”
ancient concern associate special

Exercise 7. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

81. Breaking her leg the last time she went, Laura decided not to go on the school trip this year.

A                                                B                          C                                D

82. Lived here for seven years, my friend volunteers to act as tour guide for us all on our city break.

A                                                                          B     C                                                   D

83. We found a hotel, we looked for somewhere to have dinner.

A                                B                C             D

84. ‘Wait a minute,’ said Tom, ran through the door.

A                                   B            C        D

85. Amy seems like a bright student. She’s always the first to be finished her work.

A            B                                          C                 D

86. Annoying by the receptionist’s behaviour, they decided not to stay in that hotel.

A                                                B                     C                  D

87. We decided not to travel, having been heard the terrible weather forecast.

A         B                            C                                             D

88. Having imported from America, the fruit was expensive.

A             B                                   C         D

89. Barbara has now written a successful biography though know mainly as a novel writer.

A                                       B                        C          D

90. The book publishing last week is her first novel about a World Heritage Site in Viet Nam.

A                        B            C          D

Đáp án: 81A 82A 83A 84C 85D 86A 87C 88A 89C 90A

Part IV. SPEAKING

Exercise 8. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

91. “I’m not nóng. I’m absolutely roasting” – “____”

A. You lucky thing! I’m sure you’ll enjoy it.

B. Let’s go and cool down in the sea.

C. You’ll get a lovely suntan.

D. Maybe you’ve got a sun stroke.

92. “Why don’t you take your T-shirt off?” – “____”

A. That sounds like a good idea.

B. Yes, let’s take it off.

C. No, of course not. It’s boiling here.

D. Because I don’t want to get sunburnt.

93. “____” – “That’s a good idea! Then we’ll still have a couple of hours left.”

A. I’d like to suggest we see the Imperial first. Then we’ll have more time for the second attraction.

B. Why don’t we see the Imperial first? Then we’ll have more time for the second attraction.

C. What do you think about we see the Imperial first? Then we’ll have more time for the second attraction.

D. How about see the Imperial first? Then we’ll have more time for the second attraction.

94. “____” – “I’d like to see a cultural one.”

A. Would you like to visit a natural or a cultural world heritage site?

B. Which site is worth visiting in Hue? The Citadel or the Royal Tombs?

C. Would you like to go to Tomb of Minh Mang or the Citadel of the Ho Dynasty?

D. Do you prefer seeing the Citadel of the Ho Dynasty or Tomb of Minh Mang

95. “Can you recommend a good guest house in this area?” – “____”

A. I know. I prefer a B&B round the corner.

B. Yes, there’s a nice B&B round the corner.

C. Wow! It’s very kind of you to ask me.

D. Let’s stop at the first hotel we find.

96. “____” – “Why don’t we thumb a lift?”

A Where shall we stay? Can you recommend a good place in town?

B. How can we carry all this luggage by ourselves? It’s too heavy for us.

C. Poor us! We’ve spent a whole day on the road.

D. How are we going to get home? We haven’t got enough money for a taxi.

97.  “Last year, we went to one of those resorts where everything – food and drink – is không lấy phí.” – “____”

A. Wow! I didn’t realise you were such snobs!

B. Really? I prefer to go somewhere a bit quieter.

C. It sounds great. I’ve never been on an all-inclusive holiday.

D. If you want all your meals and drinks included, you can stay on an all-inclusive basis.

98. “My back feels sore. Does it look a bit red?” – “____”

A. Yes, it does. I think you’ll get a lovely suntan.

B. Yes, it does. Probably you should go for a swim.

C. Yes, it does. It’s important to go for a paddle.

D. Yes, it does. Perhaps you should keep out of the sun for the rest of the day.

99. “____” – “No, not yet. I might call in at the travel agent’s on the way home and pick up a few brochures.”

A. Have you decided where you’re going on holiday this year?

B. Have you booked the flight tickets for your holiday this year?

C. Have you discussed whether or not to go on holiday this year?

D. All are correct.

100. “I’m really fed up with work at the moment. I need a break.” – “____”

A. Why shouldn’t you take next Friday off and have a long weekend in Paris or Amsterdam?

B. I would advise you to take next Friday off and have a long weekend in Paris or Amsterdam.

C. Why don’t you take next Friday off and have a long weekend in Paris or Amsterdam?

D. You’re highly recommended taking next Friday off and have a long weekend in Paris or Amsterdam.

101. “Are you going to Wales again this year?” – “____”

A. I’m going somewhere abroad where I can be sure of some sun.

B. Not likely! I’m going somewhere abroad where I can be sure of some sun.

C. Sure! I’m going somewhere abroad where I can be sure of some sun.

D. Actually, I’m going somewhere abroad where I can be sure of some sun.

102. “____” – “Glorious! Warm and sunny every day.”

A. What was the beach like?

B. What was the weather like?

C. What was the hotel like?

D. What were the people like?

103. “____” – “Well, most of the citadel was demolished in the early 20th century.”

A. Is it still intact or in ruins?

B. Has it been pulled down?

C. Is it a significant geological site?

D. What has happened to it?

104. “____” – “Let’s go to the Citadel.”

A. Is the Citadel of the Ho Dynasty a natural or cultural world heritage site?

B. Shall we go to the Citadel of the Ho Dynasty or do you want to see another site?

C. When is the best time to visit the Citadel of the Ho Dynasty? In spring or summer?

D. Why do you recommend the Citadel of the Ho Dynasty? Is there anything special?

105. “Why is Taj Mahal considered to be an outstanding work of art?” – “____”

A. Because it was built by order of the Mughal emperor Shah Jahan in memory of his favourite wife.

B. Because legend has it that Shah Jahan made a promise to build his wife the most beautiful tomb ever known.

C. As acknowledged by UNESCO, it represents the greatest architectural and artistic achievement of Muslim art.

D. Because the Taj Mahal Complex, including the tomb, mosque, guest house, and main gate has preserved the original qualities of the buildings.

Đáp án: 91B 92D 93B 94A 95B 96D 97C 98D 99A 100C 101B 102B 103A 104B 105C

Part V. READING

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

TOURISM

Tourism is a big business. Millions of people around Europe spend their winters planning their destinations for the following summer, and their summers (106) ____ to foreign climes for two weeks in the sun. They are the modern-day descendants of the aristocrats and the wealthy who would (107) ____ months to complete the “Grand Tour” of Europe. But unlike their forefathers, tourists these days get a bad press. They’re not (108) ____ in the local culture, we’re (109) ____; they’re just after the chance to behave a bit more wildly than they do at home. What’s more, they damage the local environment and don’t respect the locals and their (110) ____ of life.

But are tourists really to (111) ____? Or is it the (112) ____ of the tourist industry, which has (113) ____ to provide reasonably-priced alternatives? And if the local resort only offers a succession of bars for the tourists to visit, can we really (114) ____ them for not doing more cultural activities?

One holiday company, Far and Away, (115) ____ that tourists are crying out for more cultural holidays and believes that it has (116) ____ to come up with a range of package holidays which are affordable, culturally interesting, and environmentally friendly. Their brochure, which is to be (117) ____ later this month, offers 200 holidays based on cultural themes, including history and architecture, learning the language, meeting the locals.

106. A taking away B. moving away C. taking off D. jetting off
107. A. spend B. make C. take D. pass
108. A. devoted B. eager C. keen D. interested
109. A. told B. informed C. convinced D. said
110. A. way B. manner C. standard D. means
111. A. criticise B. fault C. blame D. accuse
112. A. criticism B. fault C. blame D. accusation
113. A. avoided B. lost C. missed D. failed
114. A. accuse B. charge C. criticise D. arrest
115. A. claims B. mentions C. informs D. persuades
116. A. succeeded B. managed C . achieved D. resulted
117. A. brought up B. brought out C. brought off D. brought around

Đáp án: 1106D 107C 108D 109A 110A 111C 112B 113D 114C 115A 116B 117B

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

One of the seven wonders of the ancient world, the Great Pyramid of Giza was a monument of wisdom and prophecy built as a tomb for Pharaoh Cheops in 2720 B.C. Despite its antiquity, certain aspects of its construction make it one of the truly great wonders of the world. The thirteen-acre structure near the Nile River is a solid mass of stone blocks covered with limestone. Inside are a number of hidden passageways and the burial chamber for the Pharaoh. It is the largest single structure in the world. The four sides of the pyramid are aligned almost exactly on true north, south, east, and west – an incredible engineering feat. The ancient Egyptians were sun worshipers and great astronomers, so computations for the Great Pyramid were based on astronomical observations.

Explorations and detailed examinations of the base of the structure reveal many intersecting lines. Further scientific study indicates that these represent a type of timeline of events – past, present, and future. Many of the events have been interpreted and found to coincide with known facts of the past. Others are prophesied for future generations and are currently under investigation. Many believe that pyramids have supernatural powers, and this one is no exception. Some researchers even associate it with extraterrestrial beings of the ancient past. Was this superstructure made by ordinary beings, or one built by a race far superior to any known today?

118. The word “intersecting” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

A. crossing                B. aligning                 C. observing          D. cutting

119. What do the intersecting lines in the base symbolise?

A. Architects’ plans for the hidden passages.

B. Pathways of the great solar bodies.

C. Astrological computations.

D. Dates of important events taking place throughout time.

120. The word “prophesied” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

A. affiliated                B. precipitated          C. terminated                        D. foretold

121. Extraterrestrial beings are ____.

A. very strong workers

B. astronomers in the ancient times

C. researchers in Egyptology

D. living beings from other planets

122. What is the best title for the passage?

A. Symbolism of the Great Pyramid

B. Problems with the Construction of the Great Pyramid

C. Wonders of the Great Pyramid of Giza

D. Exploration of the Burial Chamber of Cheops

Đáp án: 118A 119D 120D 121D 122C

Exercise 11. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

MY 25,000 WONDERS OF THE WORLD

The coaches at the Uluru Sunset Viewing Area were parked three deep. Guides were putting up tables and setting out wines and snacks. Ten minutes to go. Are we ready? Five minutes, folks. Got your cameras? OK, here it comes …

Whether an American backpacker or a wealthy traveller, Danish, British, French, we all saw that sunset over Uluru, or Ayer Rock, in what seems to be the prescribed tourist manner: mouth full of corn chips, glass full of Château Somewhere, and a loved one posing in a photo’s foreground, as the all-time No 1 Australian icon behind us glowed briefly red.

Back on the coach, our guide declared our sunset to be ‘pretty good’, although not the best she’d witnessed in her six years. Behind me, Adam, a student from Manchester, reinserted his iPod earphones: ‘Well, that’s enough of that rock.’ Indeed. Shattered from getting up at five in order to see Uluru at dawn, I felt empty and bored. What was the point? What made this rock the definitive sunset rock event? Why had we come here? Well, I suppose my sons would remember it always. Except they’d missed the magical moment while they checked out a rival tour group’s snack table, which had better crisps.

So now I’ve visited four of the “25 Wonders of the World”, as decreed by Rough Guides. And I think this will be the last. While in my heart I can see myself wondering enchanted through China’s Forbidden City, in my head I know I would be standing grumpily at the back of a group listening to some Imperial Palace Tour Guide. At the Grand Canyon I would be getting angr with tourists watching it through cameras – eyes are not good enough, since they lack a recording facility.

As we become richer and consumer goods are more widely affordable, and satisfy us only briefly before becoming obsolete, we turn to travel to provide us with ‘experiences’. These will endure, set us apart from stay-at-home people and maybe, fill our lives with happiness and meaning, Books with helpful titles like 1,000 Places to See Before You Die are bestsellers. I’d bet many backpacks on the Machu Picchu Inca Trail are filled with copies, with little tieks penciled in the margins after each must-see sight has been visited. Travel is now the biggest industry on the planet, bigger than armaments or pharmaceuticals. And yet viewing the main sight of any destination is rarely the highlight of a trip. Mostly it sits there on your itinerary like a duty visit to a dull relative. The guilt of not visiting the Sistine Chapel, because we preferred to stay in a bar drinking limoncello, almost spoilt a weekend in Rome.

In Queensland, the Great Barrier Reef reproached us. How could we travel 15,000 miles without seeing it? How would we explain back home that we were too lazy, and preferred to stay playing a ball game in our hotel pool? In the end, we went to the reef and it was fine. But it won’t rank highly in the things I’ll never forget about Australia. Like the fact that the banknotes are made of waterproof plastic: how gloriously Australian is that? Even after a day’s surfing, the $50 note you left in your surfing shorts is still OK to buy you beer! And the news vật phẩm that during a recent tsunami warning, the surfers at Bondi Beach refused to leave the sea: what, and miss the ride of their lives? Or the stern warning at the hand luggage X-ray machine at Alice Springs airport: “No jokes must be made whilst being processed by this facility’ – to forestall, no doubt, disrespectful Aussie comments: ‘You won’t find the bomb, mate. It’s in my suitcase.’

The more I travel, the clearer it seems that the truth of a place is in the tiny details of everyday life, not in its most glorious statues or scenery. Put down your camera, throw away your list, the real wonders of the world number indefinitely more than 25.

123. What does the author mean by ‘the prescribed tourist manner’ in paragraph 2?

A. They are all backpackers.

B. They are all wealthy travellers.

C. They are all interested in seeing the wonders of the world.

D. They all eat, drink and do the same things at the sites of the world wonders.

124. What did the author think or feel after seeing the sunset over Ayer Rock?

A. She thought it was pretty good.

B. She felt exhausted, empty, and bored.

C. She thought that was enough.

D. She thought this rock was the definitive sunset rock event.

125. Why does she think that Uluru is probably the last ‘wonder of the world’ she will see?

A. She doesn’t like wandering around the wonders.

B. She doesn’t enjoy the Imperial Palace Tour Guide.

C. She doesn’t like watching the wonder through a camera.

D. She doesn’t want to explore the sites the way people around her do.

126. What kind of tourists is she criticising when she says ‘eyes are not good enough‘ in paragraph 4?

A. those who stand grumpily at the back of the group

B. those who wander enchanted through the site

C. those who look at the wonders through their cameras

D. those who lack a recording facility

127. According to the author, what do a lot of backpackers carry with them nowadays?

A. books with helpful titles

B. books that are bestsellers

C. copies of must-see sights

D. little pencils

128. The author compares visiting the main tourist sights to ____.

A. armaments

B. Pharmaceuticals

C. a trip highlight

D. a duty visit to a dull relative

129. What does she mean by `the Great Barrier Reef reproached us‘ in paragraph 6?

A. The Great Barrier Reef is worth visiting if you are in Australia.

B. It is fine to visit the Great Barrier Reef when you are in Australia.

C. It seems wrong not to visit the Great Barrier Reef once you are in Australia.

D. The Great Barrier Reef is an unforgettable sight in Australia.

130. All of the following are mentioned in the article as memorable aspects of Australia EXCEPT ____.

A. banknotes made of waterproof plastic

B. the fine visit to the Great Barrier Reef

C. the surfers at Bondi Beach refusing to leave the sea despite tsunami warning

D. the stern warning at the hand luggage X-ray machine at Alice Springs airport.

Đáp án: 123D 124B 125D 126C 127C 128D 129C 130B

Part VI. WRITING

Exercise 12. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

131. Visitors come to admire the relics that were excavated from the ancient tombs.

A. Visitors come to admire the relics excavating from the ancient tombs.

B. Visitors come to admire the relics excavated from the ancient tombs.

C. Visitors come to admire the relics being excavated from the ancient tombs.

D. Visitors come to admire the relics to be excavated from the ancient tombs.

132. The Citadel of the Ho Dynasty, which is located in Thanh Hoa Province, was added to UNESCO’s World Heritage List in 2011.

A. Locating in Thanh Hoa Province, the Citadel of the Ho Dynasty was added to UNESCO’s World Heritage List in 2011.

B. Located in Thanh Hoa Province, the Citadel of the Ho Dynasty was added to UNESCO’s World Heritage List in 2011.

C. The Citadel of the Ho Dynasty, that is located in Thanh Hoa Province, was added to UNESCO’s World Heritage List in 2011.

D. The Citadel of the Ho Dynasty, locating in Thanh Hoa Province, was added to UNESCO’s World Heritage List in 2011.

133. The Complex of Hue Monuments, which lies along the Perfume River in Hue City, is a good example of a well-designed capital city.

A. The Complex of Hue Monuments, laying along the Perfume River in Hue City, is a good example of a well-designed capital city.

B. Laying along the Perfume River in Hue City, the Complex of Hue Monuments is a good example of a well-designed capital city.

C. Lying along the Perfume River in Hue City, the Complex of Hue Monuments is a good example of a well-designed capital city.

D. Laid along the Perfume River in Hue City, the Complex of Hue Monuments is a good example of a well-designed capital city.

134. He has been living with his cousin for two months, but he’s looking for a place close to his university.

A. Living with his cousin for two months, but he’s looking for a place close to his university.

B. Being lived with his cousin for two months, but he’s looking for a place close to his university.

C. Has lived with his cousin for two months, but he’s looking for a place close to his university.

D. Having been living with his cousin for two months, but he’s looking to a place close to his university.

135. After we had chosen a destination for our holiday, we began preparing for the trip.

A. Chosen a destination for our holiday, we began preparing for the trip.

B. Choosing a destination for our holiday, we began preparing for the trip.

C. Having chosen a destination for our holiday, we began preparing for the trip.

D. Having prepared for the trip, we chose a destination for our holiday.

Đáp án: 131B 132B 133C 134D 135C

Exercise 13. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

136. A picture was stolen by art thieves. It was painted by Munch.

A. Stolen by art thieves, a picture was painted by Munch.

B. Painted by Munch, a picture was stolen by art thieves.

C. A picture painted by Munch was stolen by art thieves.

D. All are correct.

137. You can see Velazquez in this painting. He is standing in the background.

A. Standing in the background, you can see Velazquez in this painting.

B. You can see Velazquez, who is standing in the background, in this painting.

C. You can see Velazquez standing in the background in this painting.

D. Both B and C are correct.

138. The sculpture represents the biblical King David. It was carved in the early 1500s.

A. The sculpture carved in the early 1500s represents the biblical King David.

B. The sculpture, carved in the early 1500s, represents the biblical King David.

C. Represented the biblical King David, the sculpture was carved in the early 1500s.

D. Being represented the biblical King David, the sculpture was carved in the early 1500s.

139. Cats is one of the longest-running musicals in Britain. It was written by Andrew Lloyd Webber.

A. Written by Andrew Lloyd Webber, Cats is one of the longest-running musicals in Britain.

B. Cats, written by Andrew Lloyd Webber, is one of the longest-running musicals in Britain.

C. Cats, one of the longest-running musicals in Britain, was written by Andrew Lloyd Webber.

D. All are correct.

140. The Matrix was released in 1999. It stars Keanu Reeves.

A. Releasing in 1999, The Matrix stars Keanu Reeves.

B. Released in 1999, The Matrix stars Keanu Reeves.

C. The Matrix released in 1999 stars Keanu Reeves.

D. Both B and C are correct.

Đáp án: 136C 137D 138B 139D 140B

Trên đây là toàn thể nội dung Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 11 Thí điểm. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bài tập Ngữ pháp Tiếng Anh 11 Unit 7 Further Education

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

.



Đánh Giá

10

100

Hướng dẫn oke ạ !

User Rating: 4.8 ( 2 votes)

Về trang chủ: TH Huỳnh Ngọc Huệ
Bài viết thuộc danh mục: Tổng hợp

Trường Tiểu học Huỳnh Ngọc Huệ

Đội ngũ của chúng tôi đạt chuẩn, mạnh mẽ và sáng tạo và liên tục đổi mới phương thức giảng dạy để đem lại kết quả tốt nhất.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button